Бойко Борисов: Енергийната ефективност трябва да стане национален спорт

Бойко Борисов: Енергийната ефективност трябва да стане национален спорт
Според Борисов най-големият проблем в България в момента е, че има части на страната, за които, като тръгнеш, ако тръгнеш от София, ти трябват 6-7 часа път по тесни пътища. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Постигането на енергийна ефективност трябва да стане като национален спорт, като национално желание за българския народ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Изявлението бе направено в отговор на въпрос на делегат от Испания по време на конгреса на младежката организация на ЕНП YEPP в София, предаде  агенция „Фокус“.

„Всеки гражданин трябва да приведе дома си в енергоефективен вид. ГЕРБ трябва и ще работи за постигането на тази ефективност, тъй като благодарение на нея ще спасим огромно количество топлинна или електрическа енергия“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов най-големият проблем в България в момента е, че има части на страната, за които като тръгнеш, ако тръгнеш от София, ти трябват 6-7 часа път по тесни пътища. Има тежък трафик и няма път.

Другият огромен проблем е безработицата.

„Безработицата е най-голям проблем за всяка една държава. Един човек, млад, стар, когато няма работа, не може да го зарадва нищо. Създаването на работни места влиза в плановете на всички политически партии. Как става това обаче?! Работните места се създават от бизнеса. Създаването на добри условия за правенето на бизнес обаче е важно, което накара ГЕРБ да посочи в новата си програма правенето на електронно правителство“, коментира Борисов.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #избори #енергийна ефективност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници