Цветанов: Трябваше да дам обяснения за разговора между Борисов, Найденов и Кокинов

Цветанов: Трябваше да дам обяснения за разговора между Борисов, Найденов и Кокинов
Цветан Цветанов
A A+ A++ A

Трябваше да дам обяснения във връзка с изнесените данни за разговора между бившия премиер Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов. Това каза пред журналисти бившият вътрешен министър Цветан Цветанов на излизане от Специализираната прокуратура, предаде агенция „Фокус“. Нямам никакво отношение към този разговор и трябваше да дам просто обяснения, каза Цветан Цветанов.

На въпрос дали премиерът Борисов му се е обаждал по телефона, както ставало ясно от част от записа, Цветанов обясни, че всеки ден говори с Борисов по телефона. Той посочи, че категорично не е знаел предварително резултатите от проверката, по повод това, че в записа става ясно, че Борисов запознава някого по телефона с прокурорската проверка на сигнала за подслушване, внесен от Сергей Станишев, преди тя да бъде обявена. Цветанов обясни, че е знаел за проверката само това, което е излязло от медиите.

Прокуратурата е ангажирана със случая с подслушванията и всички, които са свързани по някакъв начин, дават обяснения, добави Цветанов. Той обясни, че са му задавали въпроси откога се познава с Бойко Борисов, в какви отношения са – служебни и чисто човешки, както и откога познава Мирослав Найденов.

На въпрос - дали знае какво е правил Николай Кокинов в дома на Борисов в такова време, Цветанов обясни, че не знае и не го е питал.
„В момента сме в предизборна кампания, всичко, което се случва тези дни, е политически сценарий. Политическите партии възприеха тази кампания като политически сценарий, за да правят компромати. Аз не мога да не се явя, когато съм призован”, обясни Цветанов.

#Цветан Цветанов #прокуратура #разпит #обяснения #Бойко Борисов #Мирослав Найденов #Николай Кокинов #запис #разговор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници