Цацаров допуска, че вчерашният запис може да е бил манипулиран

Цацаров допуска, че вчерашният запис може да е бил манипулиран
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Прокурори от Софийска градска прокуратура ще установяват дали има основания за образуване на проверка по отношение на новия запис, който се появи вчера. Това съобщи пред журналисти във ВСС главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от агенция „Фокус“.

Според медии на записа са указания от страна на бившия премиер Бойко Борисов на вътрешнопартийна сбирка на ГЕРБ как да се печелят обществени поръчки.

„Записът е изпратен вчера в прокуратурата от медия. Записът е с изключително лошо техническо качество. Днес колегите от Софийска градска прокуратура ще установяват дали има основания за образуване на проверка. Пораждат се много въпроси и първият от тях е свързан с автентичността на записа и дали самият той не е резултат от техническа намеса“, посочи Цацаров.

За проверката на обществени поръчки Цацаров обясни: „Не искайте ние да решим за две седмици неща, които са се случили последните 7 или 10 години. Всичко ще бъде проверено. Не може да се очаква прокуратурата с магическа пръчка да реши всички натрупани проблеми. От нас се иска да работим и се опитваме да го правим“.

Цацаров обясни, че експертизата на унищожената техника за записване все още не е готова. Ако е необходимо, ще бъде използвана експертна помощ и от фирмите производители.

#главен прокурор #Сотир Цацаров #запис #Бойко Борисов #ГЕРБ #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници