Цецка Цачева: Не ни трябва АЕЦ „Белене“ и БСП го знае

Цецка Цачева: Не ни трябва АЕЦ „Белене“ и БСП го знае
Богатството на Белене е плодородната земя, чистата вода и река Дунав, заяви Цачева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проектът АЕЦ „Белене“ е неизгоден за страната. Това знае и самият номиниран от БСП за министър-председател Пламен Орешарски. Той призна неслучайно, че не на всяка цена трябва да се строи АЕЦ „Белене“, заяви бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева на среща с избиратели в Белене, предаде агенция „Фокус“.

„Богатството на Белене е плодородната земя, чистата вода и река Дунав, а не АЕЦ“, бе категорична Цачева, която е водач на листата на ГЕРБ за 15-и многомандатен избирателен район – Плевен.

Тя посочи, че благодарение на упоритата работа на ГЕРБ и изключителната активност на евродепутата Мария Габриел, Европейският парламент прие ключова за България поправка по време на гласуването на новата Обща селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г., което гарантира справедливо разпределение на субсидиите от ЕС.

„Това означава, че в България ще могат да се дават субсидии за тютюнопроизводителите, овощарите, животновъдите и зеленчукопроизводителите, както и за производството на маслодайни култури. Разбира се, преразпределението няма да е за сметка на зърнопроизводителите, така че вие трябва да сте спокойни за рентата“, добави Цачева.

#БСП #Пламен Орешарски #АЕЦ "Белене" #Народното събрание #Цецка Цачева #Белене #ГЕРБ #избори #Мария Габриел #Европейският парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"