МОСВ одобри реализацията на проекта „Набуко”

МОСВ одобри реализацията на проекта „Набуко”
A A+ A++ A

„НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл“ ГмбХ днес оповести, че процесът по издаване на решение във връзка с Доклада за оценка въздействието върху околната среда за българския участък от трасето на газопровод „Набуко”“е приключил. България е втората държава от проекта „Набуко“ след Унгария, която успешно приключва процеса по получаване на решение.

Райнхард Мичек, управляващ директор на „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл“ ГмбХ заяви: „Завършването на процеса по ОВОС в България е много важна стъпка за проекта и още повече показва напредналата фаза в техническото развитие на „Набуко“. България е втората държава, която одобрява реализацията на проекта „Набуко“ на своя територия, демонстрирайки по този начин, че проектът отговаря напълно на най-високите международни и национални разпоредби и стандарти“.

Решението, с което се предлага на министъра на околната среда и водите да одобри осъществяването на инвестиционното предложение за изграждане на отсечката от газопровод „Набуко“ на територията на Р България се взе на заседание на Висшия експертен екологичен съвет, представляващ орган към Министерството на околната среда и водите и включващ представители на държавни органи, както и представители на гражданското общество.

#Набуко #газопровод #МОСВ #решение #ОВОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници