Лео ди Каприо организира търг за спасяването на околната среда

Лео ди Каприо организира търг за спасяването на околната среда
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Спасяване на акулите, марка кафе „Лайън“ със 100% благотворителна кауза, електромобил в гаража, слънчеви батерии на покрива на дома, документална лента „11-ият час“ за състоянието на планетата, екологична фондация, която от петнайсет години се бори за запазването на изчезващи видове животни - това са някои от зелените каузи и детайли от ежедневнието на американската суперзвезда Леонардо ди Каприо, предаде dnevnik.

Този месец актьорът се надява да събере значителна сума на благотворителен търг, организиран от него съвместно с Christie's. Основната цел е финансова помощ за мисията му за съхраняване на дивата природа.

Търгът под надслов „11-ият час“ (заемка от заглавието на документалния филм на Ди Каприо от 2009 г.) ще бъде на 13 май.

Над трийсет известни съвременни артисти от целия свят са дарили свои творби. Много от произведенията са били създадени специално за събитието.

Набраните средства от продажбата ще отидат за иновативни проекти, които ще работят в посока съхраняване на някои от последните диви места на Земята, застрашените видове, които ги обитават, както и хората, чието съществуване зависи пряко от тях. Конкретните проекти ще бъдат избрани след строга селекция от страна на фондацията, а в журито се включени утвърдени еколози като д-р Джейн Любченко, Филип Кусто, Рик Риджуей, Йорген Томсен.

#Леонардо ди Каприо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници