Плевнелиев мести екипа си на „Дондуков“

Плевнелиев мести екипа си на „Дондуков“
Росен Плевнелиев ще вземе на Дондуков 2 голяма част от екипа си от строителното министерство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният президент Росен Плевнелиев ще вземе на „Дондуков“ 2 голяма част от екипа си от строителното министерство, съобщи самият той.

Така зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Мария Захариева, която сега отговаря в МРРБ за устройство на територията, концесии, държавна собственост, търговски дружества и държавни предприятия и за жилищната политика, ще бъде част от екипа на Плевнелиев в президентството.

Същото се отнася и за неговия пиар Мария Иванова, която новоизбраният президент нарече „моята дясна ръка през последните две години“, и парламентарния секретар на МРРБ Павел Атанасов.

„Екипът е заявка за всичко, което искаме да свършим в президентството. На нас ни трябват много млади и компетентни хора. Искаме да извадим президентството от всички зависимости“, обясни Плевнелиев по БНТ в деня след изборите.

„Нас ни избра българският народ, който трябва да знае какво правим там“, каза той.

„Винаги съм бил себе си и ще бъда себе си“. Това каза Плевнелиев, помолен да коментира широко разпространеното мнение, че ще бъде „кукла на конци“ на премиера Бойко Борисов.

Плевнелиев обвини лидера на най-голямата опозиционна партия Сергей Станишев, че внушавал тази идея на обществото. „Това бяха манипулации, внушени от лидера на БСП“, каза новоизбраният държавен глава.

#Росен Плевнелиев #Дондуков 2 #президентство #Президент на България #МРРБ #Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »