Израел е ударил три военни обекта в Сирия

Израел е ударил три военни обекта в Сирия
Много сирийски военни са били убити при въздушните удари, съобщи дипломат от Бейрут. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Израел е нанесъл въздушни удари по три военни обекта западно от сирийската столица Дамаск тази нощ, съобщи дипломатически източник в Бейрут, цитиран от АФП и БГНЕС.

Сирийската агенция Сана съобщи за ракетно нападение срещу научно-изследователския център в Джамрая, северозападно от столицата, който бе ударен при израелски удар и през януари.

Според пожелал анонимност дипломат в Бейрут голям склад за боеприпаси, намиращ се в близост, също е попаднал под ударите на израелските ракети.

Освен това израелската армия атакува дивизия 14, сирийска зенитна част в Сабура, западно от столицата, близо до магистралата, свързваща Дамаск с Бейрут.

Атаките са взели много жертви сред военния персонал, уточни дипломатът.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека информира за "експлозии" в изследователския център и за вероятни човешки жертви, тъй като там са се намирали хора от силите на режима.

За атаката в Джамрая съобщиха сирийските власти. Тя бе потвърдена и от израелски представител, който заяви, че целта са били ирански ракети, предназначени за „Хизбула" – мощното шиитско въоръжено движение в Ливан, съюзник на режима на Башар Асад.

#Израел #Сирия #въздушни удари #ракети #Ливан #"Хизбула" #Башар Асад #Бейрут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници