Израел отново бомбардира Дамаск

Израел отново бомбардира Дамаск
A A+ A++ A

Израел е извършил втора въздушна атака за последните дни над Сирия рано в неделната сутрин, предаде "Стандарт", позовавайки се на Ройтерс.

Нападението е разтърсило Дамаск със серия мощни експлозии, предизвикали издигането на огнени стълбове.Израел отказва коментар, но Сирия обвини еврейската държава в нападение над военен изследователски център северно от столицата.

Експлозиите са се случили скоро след като представител на израелските власти призна, че страната му е извършила въздушно нападение по-рано тази семица, целящо сирийско убежище на ливанската военизирана групировка Хизбула.

Според сирийските медии целта на неделната атака е същият военен изследователски център, който беше ударен от израелската армия през януари. Центърът Джамрая е в северните покрайнини на столицата на Сирия, на около 15 км от границата с Ливан.

Активисти пуснаха в Интернет видео запис, показващ серия експлозии, една от които озарява града, а друга вдига стълб от пламъци.

Източникът на Ройтерс заявява, че израелската операция е ударила доставка на ракети от Иран за Хизбула.

Очевидци твърдят, че атаката не би могла да бъде по силите на сирийските бунтовници, тъй като са видели бойни самолети в небето. Нападението е ударило изследователския център Джамрая и близкото депо за боеприпаси. Други активисти казват, че е възможно да са били атакувани и други военни обекти в района около Дамаск.

#Израел #Сирия #Дамаск #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници