Строителен предприемач от Пловдив плати за донасянето на Благодатния огън в България

Строителен предприемач от Пловдив плати за донасянето на Благодатния огън в България
Самолетът с благодатния огън от Йерусалим ще кацне около 19:00 часа на летище Пловдив, след което ще продължи за столицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По обяд на Велика събота се очаква появата на Благодатния огън - едно от чудесата, които се случват всяка година на този ден от Страстната седмица. Тайнството се извършва в параклис, издигнат на мястото, където е погребан Христос, предаде Би Ти Ви.

В България за първи път благодатният огън ще бъде донесен с частен полет, осигурен от бизнесмен за пловдивския митрополит Николай.

Самолетът, с който ще бъде принесен благодатния огън, отлетя късно през нощта за Тел Авив. На борда му са няколко официални лица, поканени лично от Иван Михайлов - пловдивският бизнесмен, платил пътуването.

Михайлов е крупен пловдивски бизнесмен, занимава със строителство и метали и страни от медийни изяви.

На въпрос скъпо ли е наемането на самолет до Израел, благодетелят отговаря: „За тези неща не искам да говоря. Човек, когато прави дарения, не гледа дали е скъпо, или евтино! Би трябвало от сърце да го прави преди всичко,” категоричен е строителният предприемач.

Самолетът с благодатния огън от Йерусалим ще кацне около 19:00 часа на летище Пловдив, след което ще продължи за столицата.

#Благодатния огън #Страстната седмица #Христос #митрополит Николай #Иван Михайлов #Израел #Йерусалим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници