Задържаните състуденти на Царанев може да лежат 5 години в затвора

Задържаните състуденти на Царанев може да лежат 5 години в затвора
Казахските състуденти на Царнаев могат да бъдат осъдени на до 5 години затвор и глоба 250 000 долара. Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Двамата казахски студенти Диас Кадирбаев и Азамат Тажаяков, които бяха задържани в САЩ по делото за бостънския атентат, могат да бъдат осъдени на до 5 години затвор и глоба 250 000 долара.

19-годишните младежи са обвинени в заговор за възпрепятстване на правосъдието.

Те са помогнали на извършителите да се отърват от уликите, но не са свързани с подготовката на терористичния акт, съобщиха американски медии, цитирани от "24 часа".

Двамата казахски студенти и един американец са изхвърлили раницата на Джохар Царнаев от стаята му в общежитието по негова молба, след като се разбрало, че той е заподозрян, съобщи Ройтерс.

Доказателството е било изхвърлено на сметището, а по-късно е открито от служители на американското разузнаване. Адвокатите на двамата студенти заявиха, че клиентите им отричат да са извършили нещо нередно.

Припомняме, че властите в САЩ задържаха в сряда трима заподозрени, като част от разследването за взривовете по време на Бостънския маратон, при които загинаха трима души и над 260 бяха ранени.

Досега властите поддържаха версията, че заподозрените като извършители братя Царнаеви са работили сами при организирането и осъществяването на взривовете.

#Джохар Царнаев #Бостън #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници