Путин награди диригент и миньор с орден "Герой на труда"

Путин награди диригент и миньор с орден "Герой на труда"
Президентът Путин държа реч на площад "Константинов" в Санкт Петербург, предавана по телевизията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин възроди старата традиция и награди петима руснаци, сред които диригент и миньор, с престижната в миналото награда "Герой на труда".

С почетната награда "Герой на труда", възстановена от Кремъл през март за първи път след края на Съветския съюз, беше удостоена група от петима души.

На днешния ден Русия отбеляза празника 1 май с паради, организирани от профсоюзите и от приближени до Кремъл политици, предаде Би Ти Ви.

Президентът Путин държа реч на площад "Константинов" в Санкт Петербург, предавана по телевизията.

Държавният глава похвали петимата медалисти и им благодари за това, че спомагат всеки по своя начин за развитието на руското общество.

"Медалът "Герой на труда" е още една стъпка към възстановяването на приемствеността на традициите и силните връзки между различните ери и поколения. Можем да вървим напред само, опирайки се на нашето културно и духовно наследство. Създаването на силна, богата Русия е възможно само с нашия усилен труд", каза още Путин.

Наградата "Герой на социалистическия труд" бе раздаван на съветски работници между 1939 и 1991 г. Съветската традиция с отличието да се удостояват както световно известни културни дейци като балерината Галина Уланова, така и никому неизвестни берачи на памук и жп работници.

#Владимир Путин #Русия #Герой на труда #Ден на труда #Санкт Петербург #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници