Фандъкова обяви мерки срещу пожари заради жегите

Фандъкова обяви мерки срещу пожари заради жегите
A A+ A++ A

Във връзка с високите температури и наближаващите почивни дни кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова разпореди на районните кметове, директорите и управители на общински фирми да създадат  организация за извършване наблюдение с цел превенция на пожари в полски, горски масиви, паркове, градинки, сграден фонд и обектите, за които отговарят, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът Фандъкова нареди да  се инструктират оперативните дежурни по Съвети за сигурност  своевременно и бързо да предоставят  информация, касаеща възникнали пожари на територията на района. Информацията да се предава незабавно в Оперативен център в МВР и оперативен дежурен по Съвета за сигурност на Столична община.

Във връзка с наближаващите Великденски празници да се  повиши  пожарната и аварийна безопасност в църквите, храмовете и пространствата около тях с цел недопускане възникването на пожари.

Столичната община напомня на гражданите

Да не  палят огън на открито във ветровито време, което  може да доведе до бързо разпространение на пожара с обхващане на големи площи от огъня.

Да не допускат паленето на огън в гората (планината), освен на специално обозначените и устроени за това места. Преди да се запали огън е необходимо да се осигурят количества вода за загасяване на огъня при поява на вятър и при напускане на мястото на пикника.

Да се   има предвид, че изсъхналите листа и треви са леснозапалими дори от сравнително слаби източници на запалване с краткотрайно действие (хвърлена кибритена клечка, недогоряла цигара), което допринася за бързото разпространение на горенето.

Да не се допуска запалване на огън в сухи треви и стърнища, който лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и горския фонд.

Да не се забравя, че хвърлянето на неизгасени фасове може да предизвика неконтролируем пожар. Да не се изхвърлят фасове от автомобилите, преминаващи покрай или през горски и полски участъци.

Да не се оставя запален огън без наблюдение!

Да не се пали огън в близост до стрехите на сградите и под клоните на дърветата.

При забелязване на пожар да се потърси най-бързата възможност за подаване на съобщение за пожара на тел. 112.

#Фандъкова #Столична община #мерки #пожари #жеги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници