Пожари в три общини на София през нощта, овладени са

Пожари в три общини на София през нощта, овладени са

ФБ/Община Костинброд

A A+ A++ A

Горски масиви пламнаха в три общини в област София: Драгоман, Костинброд и Сливница. Огънят пламнал в събота следобед. Модулно формирование от 78-и батальон от състава на Сухопътните войски се включи снощи в овладяването на пожара в землището на село Безден, община Костинброд, който се е разпространил към Учебен център „Сливница”.

Ситуацията е сложна, но е под контрол, според Община Костинброд, откъдето апелираха да се включат доброволци. Очакват ги днес в 7,30 ч. в центъра на село Безден, както и пред кметството в село Василовци, община Драгоман. Пожарните коли нямат достъп до огъня, защото е нависоко, предаде БНР.

Късно снощи, във Фейсбук страницата на община Костинборд беше съобщено, че пожарът в село Понор е овладян, но вятърът е разнесъл огъня над вилната зона в село Безден.

Огънят се вижда от високите етажи на блокове в столичните райони "Люлин", "Овча купел" и "Симеоново", показват снимки в социалните мрежи. Според очевидци горят вековни дъбови и борови гори, огънят се е разпрострял на километри.

На 5 октомври над село Василовци е имало пожар, който е овладян същия ден. След десет дена, на 15 октомври, е потушен умишлено подпален пожар в района на Драгоман, с четири огнища, припомнят местни медии.

#пожари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници