Цацаров: Да си отвържем ръцете сами

Цацаров: Да си отвържем ръцете сами
Сотир Цацаров изтъкна, че прокуратурата не се нуждае от служебното правителство, за да й развърже ръцете, а от себе си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата се нуждае от себе си, за да работи с развързани ръце. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след извънредното заседание на ВСС, на което висшите магистрати освободиха Николай Кокинов като софийски градски прокурор, предаде БГНЕС.

Той бе помолен да коментира думите на президента, който призова прокуратурата да стигне до края, и заяви, че „служебното правителство е развързало ръцете на прокуратурата и на всички останали компетентни органи“.

Главният прокурор изтъкна, че прокуратурата не се нуждае от служебното правителство, за да й развърже ръцете, а от себе си.

„Усещането, че прокуратурата има свобода на действие, дадени от други органи на изпълнителната власт, ни води до едно положение, в което едва ли не ние трябва да се съобразяваме с това кой ще ни отвърже и кой ще ни развърже ръцете. Ако продължаваме да чакаме някой да ни отвърже ръцете, ще сме в това положение, в което сме досега.

Затова ние сме на мнение, че най-доброто, което можем да направим, е да си отвържем сами ръцете.

Разбира се, в границите, които ни позволява законът, защото всичко друго представлява произвол“, коментира ръководителят на държавното обвинение. 





#Сотир Цацаров #Николай Кокинов #президент #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници