Цацаров уверен, че записът в дома на Борисов е истински

Цацаров уверен, че записът в дома на Борисов е истински
Сотир Цацаров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не мисля, че някой може да отрече, че такъв разговор е воден. Дали това, с което сме запознати, е целият разговор, дали са само детайли, това ще бъде изяснявано. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти по повод записите на разговора между Николай Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

„За обяснението на г-н Кокинов трябва да попитате него. Това, което интересува прокуратурата, са неговите действия като прокурор и предоставянето на информацията по начин и на лице, на което не следва да бъде предоставяна“, заяви главният прокурор.

За частта от разговора, в която Николай Кокинов казва на Бойко Борисов „Ти си го избра“, главният прокурор Сотир Цацаров каза: „Не ме притеснява, ще ме притеснява, ако стоя на едно място и нищо не правя. Имаме два пътя - единият да си вършим работата, другият да чакаме да ни свърши мандатът. Нямам никакво намерение да чакам и да превърна Прокуратурата в заложник на нечии интереси или недай Боже, в участник в политическата игра за предстоящите избори. Прокуратурата не може повече да стои в процес на изчакване, тя трябва да си върши работата“.

Никога не съм очаквал, че за времето от 10 януари могат да се случат толкова неща и никога не съм очаквал, че тези неща могат да поставят прокуратурата на такова изпитание, че могат да са свързани с такива проблеми и в общественото пространство, каза главният прокурор Сотир Цацаров. В крайна сметка не съм очаквал, че за период от малко повече от три месеца ще се случат неща, които преди не са се случвали в продължение на години, каза главният прокурор Сотир Цацаров

Нашата задача не е да вдигаме шум, а да доведем няколко успешни дела до съд, оттам нататък думата има съдът, а ние трябва да докажем обвинителната теза, добави Цацаров. На въпрос за това, че от записа става ясно, че Николай Кокинов твърди, че е репресиран и изолиран, главният прокурор Сотир Цацаров обясни:
„Г-н Кокинов не е бил изолиран. Видяхте пресконференцията за проверката за използването на СРС-та. Кокинов беше човекът, който образува наказателното производство, ако този човек е изолиран…".

На въпрос за това, че от записа излиза, че Кокинов има двама началници – Борисов и Цацаров, главният прокурор каза: „Не ме притеснява, ако се опитвам да си върша работата, няма от какво да се притеснявам".

На въпрос - дали се чувства предаден от Кокинов, главният прокурор Сотир Цацаров заяви: „Не, това е негово решение, той е действал така. Ние не сме чета, която трябва да се кълне. Това, което се случва, нито ще ми помогне, нито ще разбие прокуратурата. Прокуратурата е започнала и е обявила определени назакателни производства и не само тези. Беше зададен въпрос - защо подслушванията, а не енергетиката? Ако някой си мисли, че по енергетиката сме спрели да работим, се лъже".

Разследването по делото срещу Мирослав Найденов продължава, добави Цацаров. По отношение на частта в разговора, където за бившия земеделски министър Мирослав Найденов се казва, че само ще го разпитат и ще приключи всичко, главният прокурор, каза, че ще провери.

Както по това дело, така и по други дела за незаконно използване на СРС-та, включително и срещу други лица от състава на МВР, амбицията на прокуратурата е не просто да образува дела и не просто образувайки дела, да хвърля шум в публичното пространство - заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Президентът на Републиката беше повече от ясен, той каза че всичко това не трябва да се използва за пушилка, ако правим нещо, трябва да го докараме до съд, в противен случай - явно не работим като прокуратура, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

#запис #Николай Кокинов #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници