Цацаров вини Кокинов, че е издал резултати от проверка

Цацаров вини Кокинов, че е издал резултати от проверка
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-голямото нарушение е, че прокурор Николай Кокинов е съобщил или дори предал резултатите от прокурорската проверка за подслушването преди обявяването й. Това заяви пред журналисти във Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров, предаде агенция „Фокус“. Господин Кокинов се опита да даде обяснение за този разговор, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

За нелицеприятните квалификации, които бяха дадени по отношение на колеги и журналисти, никой не може да мери и определя тона на други хора, както и формата на техния разговор, обясни главният прокурор.

„Това, което за мен беше най-неприятно и най-голямото нарушение, е това, че се оказва, че господин Коников непосредствено преди съвещанието в моя кабинет и непосредствено преди обявяване на резултатите от проверката на прокуратурата по незаконно използване на СРС-та на практика обявява, съобщава или може би дори предава явния доклад за тези проверки“, каза главният прокурор.

Не мога да кажа дали е основание за наказателно производство, каза главният прокурор.
На 15 април Прокуратурата представи резултатите от проверката по сигнала на Сергей Станишев за незаконни подслушвания. Според разпространения запис стана ясно, че прокурор Кокинов предава по-рано тези резултати на срещата с Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

От петък е образувана проверка във Върховната касационна прокуратура (ВКП), която трябва да установи има ли данни за престъпление против правосъдието, както и за престъпление по служба. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти във Висшия съдебен съвет (ВСС) по отношение на скандала с разпространените записи, предаде репортер на Агенция „Фокус“. В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от лицата, участвали в разговора, ще бъде установено автентичен ли е записът, както и източникът на записа, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

#подслушване #скандал #проверка #проверка #Николай Кокинов #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници