Стрелецът в Италия е „безработен самоубиец"

Стрелецът в Италия е „безработен самоубиец"
Стрелецът, ранил двама полицаи и една бременна жена пред кабинета на италианския премиер, бил безработен и искал да се самоубие, обяви новият вътрешен министър на страната Анджелино Алфано. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Стрелбата пред седалището на италианския премиер в Рим е изолиран акт на безработен самоубиец, обяви новият министър на вътрешните работи на Италия Анджелино Алфано, цитиран от Би Би Си.

„Този трагичен акт беше извършен тази сутрин от безработен 49-годишен мъж, който е показал признаци на желание за самоубийство“, обясни Алфано пред АФП.

Инцидентът, при който пострада стрелецът, двама полицаи и една жена, стана на около километър от президентството в Рим, където новият италиански премиер Енрико Лета и 21 министри от новия кабинет положиха клетва днес.

Пострадалата жена е бременна, но тя не е сериозно ранена. Единият полицай обаче е в тежко състояние, той е ранен във врата. Другият служител на реда е тежко ранен в крака.

Задържан е мъж, идентифициран като Луиджи Преити.

Кметът на Рим Джани Алемано отхвърли хипотезата за терористичен акт, но допълни, че е възможно до инцидента да се е стигнало и заради политическото напрежение в страната.

„Това не е терористичен акт, но най-вероятно климатът от последните няколко месеца е изиграл роля“, посочи Алемано.

След парламентарните избори през февруари страната изпадна в политическа безизходица, продължила два месеца.

#Италия #Рим #стрелба #Енрико Лета #Анджелино Алфано #Джани Алемано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници