Вероятно няма да помилват Тимошенко

Вероятно няма да помилват Тимошенко
Юлия Тимошенко вероятно няма да бъде помилвана. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко вероятно няма да бъде помилвана. Комисията при президента на Украйна по въпросите на помилването препоръчва на държавния глава Виктор Янукович да отклони искането за помилване на Тимошенко, предаде Интерфакс, цитиран от агенция "Фокус".

"По закон няма основания за помилване", посочил заместник-главния прокурор на Украйна Михаил Гаврилюк, който е член на комисията по помилванията.

„По време на разглеждане на въпроса комисията реши, че тъй като разследването по криминалните дела срещу Тимошенко в извършването на тежки и особено тежки престъпления не е завършено и съдилищата по делата не са приели съответстващи решения, въпросът за нейното помилване се явява ненавременен”, се съобщи на официалния сайт на президента на Украйна.

Припомняме, че в съда се гледат две наказателни дела срещу Тимошенко – за финансови машинации по времето, когато е ръководела корпорацията Единни енергетични системи на Украйна и за съучастие във финансиране на убийството през 1996 г. на бизнесмена и депутата Евгений Щербаня.

Ако вината на Тимошенко бъде доказана, тя може да получи доживотна присъда, съобщи БГНЕС.

#Юлия Тимошенко #Украйна #Михаил Гаврилюк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници