Китайски магазин за приложения разпространява пиратски софтуер за iOS

Китайски магазин за приложения разпространява пиратски софтуер за iOS
A A+ A++ A

Китайският магазин за приложения 7659.com използва технологията за лицензиране на приложения на Apple за корпоративни клиенти, за да разпространява пиратски софтуер за потребителите на iPhone и iPad. На практика магазинът предлага приложения, които са платени в оригиналния App Store напълно безплатно. Порталът е достъпен само в Китай, но винаги можете да използвате прокси сървър, ако сте достатъчно любопитни как работи. Технологията на Apple за разпространение на приложения позволява доставката им до неограничен брой устройства с iOS. На практика бизнес потребителите могат да дистрибутират приложения сред служителите си, след като получат одобрение от Apple за това.

И докато за потребителите в Китай и всички останали, които получават достъп до 7659.com, безплатните приложения са добре дошли, със сигурност Apple и авторите на софтуер ще бъдат неприятно изненадани, когато се наложи да бъдат изплатени печалбите от платените приложения. Магазинът се поддържа от китайската компания Kuaiyong, която обаче намира съвсем невинна причина да поддържа подобен магазин, като казва, че iTunes е сложен софтуер за китайските потребители и затова те им предоставят начин да изпробват безплатно всички приложения, които искат.

Трябва да отбележим и че използвайки приложения от 7659.com потребителите няма нужда да отключват софтуера на телефона си, което съвсем не е малка подробност, имайки предвид, че подобна процедура крие известни рискове. От Apple все още не са коментирали случая.

http://venturebeat.com/2013/04/18/chinese-app-store-using-apples-own-enterprise-app-distribution-tech-to-distribute-pirated-apps/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници