Михаил Екимджиев пред Novinite.bg за скандалните записи: Проблемът е, че няма кой да разследва главния прокурор

Михаил Екимджиев пред Novinite.bg за скандалните записи: Проблемът е, че няма кой да разследва главния прокурор
И Куентин Тарантино не би могъл да е толкова автентичен, така адвокатът Михаил Екимджиев коментира скандалните записи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проблемът е, че няма кой да разследва главния прокурор, обяви пред Novinite.bg Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека по повод скандалните записи на Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

„Този казус напомня за един много тежък структурен проблем в България, който вече е установен от Европейския съд по правата на човека, и това е проблемът, че няма кой да разследва главния прокурор, по конституция не е замислена такава фигура – независимият прокурор“, посочва адвокатът.

„Това е черешката на тортата, като се започне от самия факт, че отново е подслушван премиерът, мине се през мафиотската лексика, която се използва, зависимостите между прокурорите и хора от изпълнителната власт лъсват в цялата си прелест, в тази реплика на Кокинов за назначения главен прокурор, че Борисов си е избрал главен прокурор“, коментира Екимджиев.

„Най-лошите ни кошмари, най-лошите ни предположения са сбъднати и дори надхвърлени от това, което чуваме там“, посочва адвокатът.

Според него записите са автентични, тъй като по думите му „никой сценарист и най-талантливите режисьори и сценаристи, сюрреалисти и абсурдисти, не биха могли да измислят толкова автентично и истинско“.

Екимджиев коментира и очакваните последствия от скандала – „първо незабавно оттегляне на премиера, незабавна оставка на Кокинов, незабавно разследване на всичко това, което излиза с криминален привкус от този разговор“.

„С толкова детайли, с тази лексика от ъндърграунда, която вече слушхме в разговорите на Бойко Борисов с Ваньо Танов, и Куентин Тарантино не би могъл да е толкова автентичен“, смята Екимджиев.

#Михаил Екимджиев #Бойко Борисов #Николай Кокинов #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници