Стефан Данаилов: Хората са потресени от разкритията на Найденов

Стефан Данаилов: Хората са потресени от разкритията на Найденов
Не крия, че когато днес слушах Найденов, си помислих – дали това не е начин Борисов да се освободи от Цветанов, както ставаше по тоталитарно време. Но след коментара на Борисов се оказва, че те са си свързани“, каза Стефан Данаилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хората са потресени след днешните разкрития на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, заяви за БГНЕС в Пловдив актьорът Стефан Данаилов.

„Мен ме шокира фразата „политическо мракобесие“. Това не съм чувал от години. Много ме смути и това е много стряскащо“, каза Данаилов. Според него обществото не може да остане равнодушно. Някой би казал: „Това трябва да се доказва“, но аз съм бил в Министерския съвет и в двете зали, където сме заседавали и където сме почивали, и знам какво сме говорили, без никой да се страхува, каза бившият депутат и министър, а сега кандидат за нов мандат в парламента от Коалиция за България.

„Винаги съм мислил, че Борисов е по-добрият полицай от Цветанов и той не може да не е знаел за подслушванията. Не знам какво още трябва да се случи в България, което се отразява и на международния имидж на страната“, каза той. „Това, какво трябва да направят, си е въпрос на ГЕРБ. Не крия, че когато днес слушах Найденов, си помислих – дали това не е начин Борисов да се освободи от Цветанов, както ставаше по тоталитарно време. Но след коментара на Борисов се оказва, че те са си свързани“, каза още Данаилов.

На въпрос на БГНЕС – дали е тъжно, че крими сериалите от телевизионните екрани са се прехвърлили, и то много по-убедително в политиката и живота, Данаилов отговори утвърдително, защото според него в тази предизборна кампания, когато хората трябва да разберат пътищата, по които да се преодолеят проблемите на страната, сега всички се ангажират с този фрапантен и ужасен случай.

„Не бива да позволяваме това отново да се развихри. Аз съм живял в един предишен режим и знам как се случваше това. Не желая да живея отново в подобен. Ние три години в парламента убеждаваме в каква полицейщина живеем, но до такава степен и аз не бях очаквал. И сега ако обществото не го чуе, значи не сме узрели за демокрация“, заяви Стефан Данаилов.

#избори #Стефан Данаилов #Коалиция за България #Борисов #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници