Божидар Димитров: Не съм усещал да ме подслушват

Божидар Димитров: Не съм усещал да ме подслушват
„Аз не се страхувам, знам как да говоря по телефона. Никога не са ме обвинявали във финансови злоупотреби”, посочи историкът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не съм имал усещането, че съм бил подслушван”, заяви директорът на Националния исторически музей, проф. Божидар Димитров, предава „Фокус“.

Изразът „Ела, имам да ти кажа нещо, не е за телефон”, съществувал от много време според проф. Димитров, който добави, че в днешната електронна епоха всичко се подслушва и от държавни органи, и от частни фирми, по повод изнесената информация от бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

„След като имаше едно видео, това с Мишо – бирата, което се пускаше по една телевизия, става ясно, че и Бойко е подслушван, и Дянков е подслушван и Танов и т.н.”, коментира проф. Димитров и посочи, че това не го учудва, тъй като в съвременния електронен свят всичко се подслушва с различни цели.

„Жена ти може да те подслушва, за да докаже изневяра”, посочи директорът на НИМ.

По повод скандалите в ГЕРБ около бившия външен министър, проф. Димитров каза, „Защо трябва Цветанов да се оттегли, кой е доказал, че той е подслушвал, къде е доказателството, че с подпис на Цветан Цветанов е подслушван някой“.

„Какво имаме в момента – един анонимен сигнал, разгледан от прокурорите, които казват, че две трети в него е вярно. Питам какво е вярното, че има подслушвателна апаратура в МВР, ами има, естествено, тези 100 млн. не са дадени да подслушват Дучето и Гугутката, нали”, каза проф. Димитров.

„Аз не се страхувам, знам как да говоря по телефона. Никога не са ме обвинявали във финансови злоупотреби”, посочи историкът.

„Няма нужда да имам усещането, че съм подслушван, от времето на комунизма, знам, че най-вероятно съм подслушван”, сподели проф. Димитров.

На въпрос на журналисти „Разцепва ли се ГЕРБ” проф. Димитров отговори: „От къде мога да знам, никога не съм бил член на ГЕРБ. Напуснах БСП, но не станах член на ГЕРБ. Казах – една партия – за един живот стига”.

Според него, „не е редно да се хвърлят 100 млн. за подслушване, защото толкова е бюджетът на моето министерство”.

„Не мисля, че подслушването трябва да бъде приоритет над културата“, добави проф. Божидар Димитров.

#Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници