Христина Христова: Грозни скандали ни отдалечават от Европа

Христина Христова: Грозни скандали ни отдалечават от Европа
„Това, което се случва днес, даже не е полицейщина, това е тежко престъпление срещу свободата на човека”, категорична е Христина Христова. Снимка: НДСВ
A A+ A++ A

Грозни скандали ни отдалечават от Европа, съобщи Христина Христова, лидер на НДСВ.

„Не мога да приема, че хората в България се страхуват да говорят по телефона“, каза водачът на Коалиция „Център – свобода и достойнство“ (НДСВ и НПСД) за 23-и МИР София Христина Христова по време на откриването на Свободна Wi-Fi зона 6 в градинката пред Централата на НДСВ.

Събитието отбеляза 8 години от подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС. „За нас свободата има много широко измерение и е първостепенна ценност“, изтъкна Христина Христова. „За съжаление, през последните 4 години много свободи бяха потъпкани. Днес гръмна пореден унизителен и грозен скандал, но за съжаление – очакван. Точно днес, на 25 април, когато честваме подписването на Договора за присъединяването ни към ЕС, акцентира Христова. Онзи Съюз, към който така силно се стремихме заради неговите ценности и идеали, заради утвърдените правила на старата демокрация.

Очаквахме европейският ни път да ни донесе икономически просперитет и морално възраждане. Но уви. Днес сме по-далеч от Европа, отколкото тогава, преди 8 години. Защото това, което се случва днес, даже не е полицейщина, това е тежко престъпление срещу свободата на човека“, категорична бе Христова.

„Днес честваме осем години от този паметен момент – подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС“, каза водачът на коалицията за Пловдив–град и бивш външен министър Соломон Паси.

„Дадохме в ръцете на всички след нас един огромен инструмент с невероятни възможности. За съжаление, въпреки че ние го договорихме, тези след нас не го реализираха, явно отново ние ще трябва да се заемем с това. Радвам се, че по такъв впечатляващ начин отбелязваме този момент, защото интернет е новата човешка свобода, за която се борим“, подчерта д-р Паси.

„Днес, след осем години, ние се изправяме срещу едни хора, които се опитват да извадят България от Европейския съюз и НАТО, защото скандалът с подслушването може да има и такива последици. И отговорен за това е лично Бойко Борисов. Рибата се вмирисва откъм главата“, заключи Соломон Паси.

„Тук съм, за да подкрепя НДСВ“, изтъкна Гергана Паси, автор на инициативата за свободен интернет. Благодарение на НДСВ моите деца се удвоиха, а с това се удвои и грижата ми за средата, в която отглеждаме децата си.

Днес свободата на медиите у нас е на дъното на всички класации, а посоката е надолу“, отбеляза тя. „А аз смятам, че членството ни в ЕС беше инструмент, а не просто цел, инструмент да оправяме недъзите на страната. Тук пред централата на НДСВ се открива свободна Wi-Fi зона, като символ на нашата политика. Искаме да видим всички публични места в ЕС, превърнати в такава свободна зона. Радвам се, НДСВ остана прогресивна партия, която не се поддава на популизъм. Пожелавам успех на Коалиция „Център – свобода и достойнство“, каза в заключение г-жа Паси.

Водачът на 25 МИР София Николай Радулов подчерта, че страната трябва да се управлява така, че децата ни да не се страхуват да ходят на училище и да излизат навън, така че хората да са спокойни и да водят нормален живот.

#Христина Христова #Европейски съюз #избори #НАТО #Соломон Паси #Гергана Паси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници