Президентът: Необходими са законови промени, които да не допускат нерегламентирано използване на СРС

Президентът: Необходими са законови промени, които да не допускат нерегламентирано използване на СРС
Президентът припомни, че винаги е подкрепял прозрачността в работата на институциите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проблемът с нерегламентираното използване на специални разузнавателни средства да бъде поставен с цялата си острота в дневния ред на институциите. За това призова днес президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос, предадоха за NOVINITE.BG от прессекретариата на „Дондуков“ 2.

Държавният глава подчерта, че предстои прокуратурата да завърши проверката си по случая, но още по-важно е въпросът да бъде разгледан в следващото Народно събрание и да бъдат осъществени необходимите законови промени.

„При подготовката за съставянето на служебното правителство имах срещи с всички представители на бившия кабинет, за да съм наясно с проблемите, пред които са изправени отделните министерства и едва ли някой очаква да съм постоянно на телефона в тези случаи“, коментира президентът в отговор на въпрос.

Президентът припомни, че винаги е подкрепял прозрачността в работата на институциите. „Няма как обаче да не съм притеснен, когато не се работи по правилата и се нарушават правата на милиони българи“, коментира държавният глава.

По думите му, фактът, че темата се поставя и от нашите партньори в ЕС и САЩ, също е показателно за очакванията, които има към България. Президентът беше категоричен, че няма да дава оценки за работата на един или друг политически лидер и отново подчерта, че очаква прокуратурата да си свърши работата и да установи дали са налични доказателства за нерегламентирано използване на специални технически средства.

Президентът Росен Плевнелиев даде днес начало на изграждането на Софийското метро в участъка от жк „Младост 1“ до Бизнес парка в жк „Младост 4“.

#Росен Плевнелиев #СРС-та #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници