Вдигнаха забраната за продажби на HTC One заради микрофоните

Вдигнаха забраната за продажби на HTC One заради микрофоните
A A+ A++ A

Наскоро стана ясно, че холандски съд е решил в полза на Nokia по отношение искането на финландската компания за забрана продажбите на HTC One заради използваните в него микрофони. Оказа се, че те са проектирани от Nokia и са произведени от STMicroelectronics с условието за ексклузивна употреба в телефоните на компанията. Това обаче очевидно не е станало и Nokia е открила компонентите в HTC One.

За щастие на тайванската компания делото има положителна развръзка за нея. След разглеждане на допълнителните материали по случая холандския съд е решил да отмени забраната за продажби и е оправдал HTC. Вече стана ясно, че STMicroelectronics е трябвало да осигурява доставки от микрофоните само за Nokia до следващата година, но компанията някак е решила, че този срок е много по-малък и е предложила компонентите на HTC. Затова и съдът е решил, че HTC не е знаела за споразумението между STMicroelectronics и Nokia и не може да бъде обвинена в незаконно ползване на въпросните части.

Виновни за цялата ситуация се оказват STMicroelectronics, които през следващите 6 месеца трябва да продават от микрофоните само на Nokia, а след това компанията няма право да ги доставя на никоя друга компания в продължение на 10 месеца. И все пак последиците от всичко това ще са неприятни за HTC, тъй като на компанията ще се наложи да потърси нов доставчик на микрофони, които вероятно ще бъдат и с различни параметри и освен това може да се окажат по-скъпи.

http://hi-tech.mail.ru/news/misc/htc_one_ban_cancelled.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници