Митнически служители започнаха проверка в "Лукойл"

Митнически служители започнаха проверка в "Лукойл"
Ще се проверява технологичното окомплектоване на определените от Агенция "Митници" допълнителни контролни точки за измерване на акцизни стоки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митнически служители започнаха проверка в "Лукойл", съобщиха от дружеството.

В данъчния склад на ЛУКОЙЛ-България, чийто лиценз беше отнет в понеделник, са пристигнали екипи от митнически служители, които ще проверяват технологичното окомплектоване на определените от Агенция "Митници" допълнителни контролни точки за измерване на акцизни стоки.

Екипи са изпратени във всяка от базите и помпените станции, като целта на проверката е да установи наличието на измервателни уреди в контролните точки и готовността им за метрологична проверка и последващо включване към интегрираната комуникационна система за контрол на митническите власти.

В резултат на постигнатото на вчерашната среща с премиера Марин Райков съгласие с митническата агенция, на проверката бяха поканени и присъстват екипи на SGS-България, част от международната компания SGS - водещата в света организация за проверка, верификация, тестване и сертифициране, посочват от дружеството.

Техните експерти са поканени като независими вещи лица, които да представляват трета безпристрастна гледна точка в казуса.

От страна на ЛУКОЙЛ-България до Агенция "Митници" е изпратен актуализиран график за осигуряване на митнически служители и специалисти-метролози, чието присъствие е задължително условие за втория етап от процедурата – включване към системата за контрол на митническата агенция, заявяват от "Лукойл".

#"Лукойл" #проверка #Марин Райков #Агенция "Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници