Twitter сключи сделка за реклама за стотици милиони

Twitter сключи сделка за реклама за стотици милиони
икро блогинг платформата има над 200 милиона потребители към момента. Снимка: twitter
A A+ A++ A

Социалната мрежа Twitter сключи сделка, за която се предполага, че е на стойност стотици милиони долари, с рекламната агенция SMG, подразделение на Publicis, предава „Стандарт".

Подробностите около сделката още не са ясни, но сред клиентите на Publicis са компании от ранга на Proctor and Gamble, Microsoft и Coca-Cola.

Освен че те ще получат преференциални възможности за реклама в социалната мрежа, SMG ще получи и достъп до данни и проучвания на мрежата.

Част от атрактивността на рекламирането в Twitter е именно високото качество на данните за потребителите, коментира Би Би Си.

Рекламните послания могат да бъдат насочени много точно към хора, базирани на възраст, пол и интереси, както и според последователите си или профилите, които са последвали.

Микро блогинг платформата има над 200 милиона потребители към момента.

„За последните 18 месеца Twitter се превърна от експеримент в нещо съществено", отбеляза изпълнителният директор на SMG, Лаура Дезмънд.

Според данните една от следващите стъпки на Twitter ще бъде влизане на фондовата борса, въпреки слабия успех на Facebook в това отношение преди година.

#Twitter

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници