След като Мъск го купи: Туитър загуби половината си рекламодатели, сред тях е Coca-Cola

След като Мъск го купи: Туитър загуби половината си рекламодатели, сред тях е Coca-Cola
A A+ A++ A

Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са преустановили работата си с компанията поради несъгласие с политиките на нейния собственик Илон Мъск, пише Си Ен Ен.

Около 625 компании, сред които марки като Coca-Cola, Unilever и Wells Fargo, преустановиха отношенията си с Twitter, откакто Мъск придоби корпорацията в края на октомври. От октомври до 25 януари месечните приходи от реклама са намалели с повече от 60% - от 127 млн. долара на 48 млн. долара.

По-рано Ройтерс съобщи, че платформата се опитва да си върне рекламодателите, като им предлага безплатни реклами и по-голям контрол върху тях. Американският предприемач Мъск сравни Twitter с падащ самолет, който "се носи към земята с висока скорост, с горящи двигатели и неработещи табла". В същото време той отбеляза, че политиката му за намаляване на разходите ще позволи на компанията да приключи 2023 г. без загуба.

На 27 октомври Мъск сключи сделка за 44 млрд. долара за закупуване на Twitter - компанията, която притежава едноименната социална мрежа. Непосредствено след покупката той уволни редица членове на ръководния екип на компанията, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал.

Според документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Мъск също така е разпуснал борда на директорите и е станал единственият изпълнителен директор на компанията.

#Twitter #илон мъск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »