Първо общинско заседание онлайн

Първо общинско заседание онлайн
Съветниците за първи път тестваха в реални условия новата система за подаване на заявки за изказвания, предложения и гласуване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички гласувания по време на 22-рото редовно заседание на Общинския съвет в Бургас се извършват вече онлайн, предаде Дарик.

Съветниците за първи път тестваха в реални условия новата система за подаване на заявки за изказвания, предложения и гласуване.

Представителите на всички групи в Общинския съвет разполагат с таблети, чрез които се свързват с мрежата по време на заседанията.

След всяко гласуване на екран в заседателната зала се изписва броят на гласовете „за“, „против“ или „въздържал се“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че се очаква в следващите месеци първите електронни услуги на Столична община да бъдат пуснати.

„Това не е краят, а началото на въвеждането на електронната община“, каза кметът Фандъкова.

Тя представи първите 50 електронни услуги, които ще бъдат предоставяни на гражданите като част от проекта за електронна община.

От 50-те услуги 45 са за граждани, а 20 са насочени към фирмите, като някои от тях засягат както юридически, така и физически лица, обясни Фандъкова. По нейна информация услугите ще обхващат сфери като местните данъци и такси, общинска собственост, зелена система, социални дейности, транспорт и др.

#Бургас #онлайн #София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници