40 000 нови закона в САЩ с новата година

40 000 нови закона в САЩ с новата година
Американският президент Барак Обама предсказа промени през 2012 година и може би началото на тези промени се слага с новите 40 000 закона в Съединените щати. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

От началото на годината в САЩ влязоха в сила почти 40 хиляди нови закона, в това число и федерални, и на щатско равнище.

Повечето в една или друга форма са свързани с икономиката, намаляването на държавните разходи, усилията за борба срещу нелегалната имиграция и за защита на подрастващите, предаде ИТАР-ТАСС.

Полицията в цялата страна получава правото да налага глоби до 2700 долара на водачите на автобуси и камиони, които използват по време на движение мобилни телефони без хендсфри.

В Илинойс учениците под 18 години вече са задължени да използват предпазни колани в такситата.

Осем щата вдигат минималната заплата на 10 долара и 24 цента за един час - с 3 долара повече от федералното равнище, установено през 2009 г.

Щат Джорджия разрешава движението из градските улици с електрически колички за голф игрища, но само ако са изцяло оборудвани с необходимата сигнализация.

Юта забранява на баровете и ресторантите да продават денем спиртни напитки с намаление, както правеха местните собственици на заведения, за да привличат посетители, и както продължават да правят в други щати.

Изнасилвачите на деца в Тенеси вече ще се наказват с поне 25 години затвор, а съдиите ще могат да ги пращат зад решетките дори за 60 години.

Алабама задължава компаниите, сключили договори с правителството, да проверяват чрез базите данни на федералните правоохранителни ведомства дали наеманите от тях служители се намират легално в САЩ.

#САЩ #закон #Джорджия #Илинойс #Юта #Тенеси #Алабама #щати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници