Групировката на Доку Умаров отрече връзка с взривовете в Бостън

Групировката на Доку Умаров отрече връзка с взривовете в Бостън
По-малкият брат - 19-годишният Джохар Царнаев е в болница, защото получил също множество огнестрелни рани в шията и краката при залавянето му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бунтовниците от Северен Кавказ категорично отрекоха да имат връзка с братята Тамерлан и Джохар Царнаеви, за които властите в САЩ твърдят, че са отговорни за атентата по време на маратона в Бостън, предаде АФП.

Бунтовниците публикуваха съобщение в уебсайта „Кавказ Център” по повод разпространена в световните медии информация, че братята, които са етнически чеченци, вероятно са свързани с групировката на Доку Умаров.

По данни на следствието по-възрастният от двамата бостънски атентатори, вече покойният Тамерлан Царнаев, е пътувал до Русия в началото на 2012 година и остава няколко дни на територията на Чечня и Дагестан.

„Командването на муджахидините от „Вилаят Дагестан” декларира, че кавказките бойци не водят никакви военни действия срещу Съединените щати”, се казва в съобщението.

„Ние се сражаваме само срещу Русия, която е не само виновна за окупацията на Кавказ, но и за чудовищни престъпления срещу мюсюлманите”, твърдят бунтовниците.

В понеделник, на финала на международния маратон в Бостън , бомбени експлозии убиха трима души - китайска гражданка и двама американци, сред които 8-годишно дете. Ранените са 183.

В момента по-малкият брат - 19-годишният Джохар Царнаев е в болница, защото получил също множество огнестрелни рани в шията и краката при залавянето му.

Властите твърдят, че  състоянието му е стабилно, но не е контактен и  се очаква да дойде в съзнание, за да бъде разпитан.

 

 

#Северен Кавказ #Доку Умаров #Бостън #маратон #атентат #САЩ #Джохар Царнаев #Тамерлан Царнаев #Русия #Дагестан #Чечня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници