Северна Корея разположи още две ракети на източния си бряг

Северна Корея разположи още две ракети на източния си бряг
Опасенията, че Пхенян ще извърши провокативен опит с ракета по случай рождения ден на основателя на социалистическата държава Ким Ир Сен, не се оправдахa. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Северна Корея е разположила още две ракети на мобилни установки на източното си крайбрежие, където се подготвя пробен пуск, предава южнокорейската агенция Йонхап, цитира БГНЕС

Съобщението не е потвърдено от Министерството на отбраната на Южна Корея, но по предишна информация се твърдеше, че режимът на севернокорейският лидер Ким Чен Ун е придвижил седем ракети на източното си крайбрежие, граничещо с Японско море.

Опасенията, че Пхенян ще извърши провокативен опит с ракета по случай рождения ден на основателя на социалистическата държава Ким Ир Сен, не се оправдахa.

Сеул все още е на мнение, че има опасност от изстрелване на ракета с малък, среден или голям обсег на действие - "Скъд", "Мусудан" или "Родон" съответно.

25 април е друга вероятна дата за ракетна провокация от страна на Северна Корея, тъй като на нея е създадена армията на Пхенян.

Според Южна Корея ако има пуск, то той ще бъде най-вероятно на ракета Мусудан, която има обсег на действие между 2500 и 4000 км.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници