"Левски" би "Литекс" в борба за титлата

"Левски" би "Литекс" в борба за титлата
"Левски" би "Литекс" в борба за титлата. Снимка: zonasport.bg
A A+ A++ A

Отборът на "Левски" би домакините от "Литекс" в борба за титлата.

"Сините" спечелиха дербито от 23-я кръг в "А" група с 2:1, въпреки че бяха категорично надиграни от своя съперник, съобщи Нова телевизия.

Двубоят в Ловеч започна равностойно, но постепенно домакините поеха инициативата и в първите десет минути създадоха три отлични възможност за гол. Георги Миланов, Иса и Ванжер направиха невероятни пропуски, като на два пъти стражът на "Левски" Илиев спаси отбора си от попадение.

"Литекс" осъществи сериозен натиск в началото на втората част и Армандо Ваюши бе изключително близо до изравняване. Изстрелът на албанското крило от границата на вратарското поле обаче бе избит от направилия невероятен мач Пламен Илиев.

В 62-та минута, гостите нанесоха решителния си удар. Топката бе отнета на капитана Геори Миланов в центъра на терена, Гари Родригес надбяга трима футболисти на "Литекс" и асистира на Христо Йовов, който хладнокръвно отбеляза за 0:2.

В оставащите минути играчите на Стоичков опитаха да постигнат равенство, но не успяха да създадат нови опасности пред Илиев.

С успеха "Левски" се изкачи на върха в "А" група с точка преднина пред шампиона Лудогорец, който в неделя гостува на Миньор /Пк/. "Литекс" остава на пето място във временното класиране и на практика загуби шансове за титлата.

#Левски #Литекс #Ловеч #Георги Миланов #Христо Йовов #Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници