За покупка на GLOBUL са подадени две обвързващи оферти

За покупка на GLOBUL са подадени две обвързващи оферти
A A+ A++ A

Според информация на "Капитал" до изтичането на срока в сряда вечер подадените оферти за покупката на GLOBUL към гръцката компания ОТЕ са били само 2. Засега е официално потвърдено, че едната е на Turk Telekom. Останалите трима кандидати са Telenor, Turkcell и Deutsche Telekom, но засега не е ясно кой се е включил в наддаването. Телекома е оценен на около 700 млн. евро (без дълговете), което според различни източници се очаква да е и минималната цена за дружеството.

"Стратегията на Turk Telekom за регионална експанзия чрез покупката на всички акции от "Космо България мобайл" и "Германос телеком България" вече е обвързваща", гласи съобщението на турския телеком до фондовата борса в Истанбул, където се търгуват акциите му. Необвързващи оферти за българския мобилен оператор преди близо два месеца подадоха още три компании, допълва "Капитал".

Според източници на изданието, както и според малкото публикации в гръцката преса, решението да има ли сделка за GLOBUL може да бъде взето до края на този месец. Една от гръцките публикации дори твърди, че за българския оператор ще има наддаване още този петък - 19 април, цитирайки служител на ОТЕ, пожелал анонимност.

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/04/18/2044571_dve_oferti_za_globul/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници