„Атака“ иска референдум за връщане на смъртното наказание

„Атака“ иска референдум за връщане на смъртното наказание
Предвиждаме референдум за връщането на смъртното наказание, обяви Явор Нотев от „Атака“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Предвиждаме референдум за връщането на смъртното наказание“, обяви Явор Нотев от „Атака“ пред Нова ТВ.

„Това е популизъм“, обяви Атанас Атанасов от ДСБ и допълни, че този въпрос ни връща във феодализма. „Господ дава живот и никой не може да го отнеме“, коментира още Атанасов.

„Да се върне смъртното наказание е абсурдно“, смята и Михаил Миков от БСП.

На въпрос трябва ли да отпадне доживотният затвор без право на замяна, Миков обяви, че това е екстравагантно говорене от страна на вицепрезидента.

„Не е нормално да остане това наказание доживотен затвор без право на замяна. Целта на наказанието е да има превенция, да има превъзпитание“, смята Димитър Лазаров от ГЕРБ.

„У нас законът не се прилага еднакво за всички“, смята Атанасов. По думите му има много тежки престъпления, по които има доказателства, а не се започват разследвания.

„Едно от решенията е извеждане на Цветан Цветанов от политиката. Той не само е злоупотребявал с подслушванията, а и ежедневно пълнеше вестниците с класифицирана информация. Хората са нарушавали правилата, защото им е наредено“, смята Атанасов.

„Какъвто и закон да приемете, ако той не се прилага справедливо, какво значение има. Няма справедливост“, каза от своя страна Нено Димов от Движение „България на гражданите“.

Според него от подслушването няма полза. „ГЕРБ е гнездо на калинки. Трябва да ги напръскаме, за да изчезнат“, каза той.

На въпрос какво ни липсва, за да се спре организираната престъпност, Миков каза, че ни липсва представа какви са целите пред България.

„Трафикът на жени се е увеличил с 20%. Това е шамар за страната ни. Ние сме поставени на едно ниво с нигерийските престъпници. Затова и не се позволява на България да влезе в Шенген“, добави той.

#Явор Нотев #Атанас Атанасов #Михаил Миков #Димитър Лазаров #Цветан Цветанов #Нено Димов #Шенген #България #смъртно наказание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници