Министърът на енергетиката готов да уволнява за хаоса в сектора

Министърът на енергетиката готов да уволнява за хаоса в сектора
На въпроса кога ще се предприемат персонални промени Василев каза: „Очаквайте включване в най-скоро време!“. Снимка: „Фокус“
A A+ A++ A

Министърът на икономиката и енергетиката Асен Василев ще уволнява виновни за хаоса в енергетиката чиновници от министерството и шефове на енергийни фирми, предаде BNEWS.BG.

Това се разбра от неговите думи след края на правителственото заседание. Припомняме, че най-голямата държавна енергийна компания е Българският енергиен холдинг, а под нейната шапка работят НЕК, ЕСО, АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица-изток 2“, „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“ и др.

Кредитът на доверие в министерството е изчерпан, констатира министърът. Той поясни, че това означава персонални промени. На въпроса кога ще се предприемат и кой ще бъде сменян Василев каза: „Очаквайте включване в най-скоро време!“.

В мига, когато му даде думата за коментар, премиерът Марин Райков каза: „Давам думата на министър Василев да разсее спекулациите за гигантско повишение на цените на тока“, а енергийният министър продължи: „Очаквам да има ревизия на това, което НЕК и ЕСО са подали към ДКЕВР“.

Самият Василев уточни, че проверката на експертите от ЕК и от Световната банка вече тече и ще продължи още поне една-две седмици.

Чуждите специалисти бяха повикани от премиера, за да направят анализ на електроенергийната система в България. Те проверяват всички играчи в системата - ЕРП-та, държавни и частни дружества, допълни Василев. До средата на май очакваме резултатите.

#Булгаргаз #НЕК #Световна банка #ЕК #енергетика #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници