Премиерът: Първанова да внимава с разрешенията за СРС

Премиерът: Първанова да внимава с разрешенията за СРС
Райков посочи, че все още няма официално обвинение по казуса с незаконно използвани разузнавателни средства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Марин Райков е помолил вътрешния министър Петя Първанова да подписва много внимателно всяко разрешение за използване на СРС, предаде Дарик.

„Ние не можем да спрем СРС-тата поради факта, че те, първо, не са свързани единствено и само с подслушванията. Аз съм помолил министър Първанова да бъде повече от внимателна, когато подписва разрешение, да прави това в присъствие на други колеги, да спазва - така, както аз нямам съмнение, че го прави - всички наредби и всички законови предпоставки, които са заложени в нормативната база“, заяви премиерът.

Райков посочи, че все още няма официално обвинение по казуса с незаконно използвани разузнавателни средства и призова да се изчака окончателният анализ на прокуратурата. Той призова да бъде даден шанс на прокуратурата да продължи своя анализ.

„В случай че бъде потвърдена хипотезата или подозрението, че е пристъпвано към подобни действия, още повече пък бих бил недоволен, ако това е правено все още в първите дни на мандата на това правителство, но не искам да вярвам, че това е така. Просто не мога да повярвам, че това е така“, заяви още Марин Райков.

#Марин Райков #Петя Първанова #СРС #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници