Правителството отпусна 4,2 млн. лв. за приватизация

Правителството отпусна 4,2 млн. лв. за приватизация
Министерският съвет утвърди план-сметката за 2013 г. на Фонда за покриване на разходите за приватизация и следприватизационен контрол към Агенцията за приватизация, в която са заложени 4 223 500 лв. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Министерският съвет утвърди план-сметката за 2013 г. на Фонда за покриване на разходите за приватизация и следприватизационен контрол към Агенцията за приватизация, в която са заложени 4 223 500 лв., съобщи БГНЕС.

Средствата са за заплащане на посредници по приватизационните сделки, за консултантски услуги, за изготвяне на приватизационни оценки, правни анализи, информационни меморандуми на дружествата, които подлежат на приватизация, за осъществяване на дейности по следприватизационния контрол, за събиране на вземания по присъдени обезщетения, глоби, санкции и неустойки в резултат на дела, водени от агенцията.

Обезпечаването на процеса на приватизация и следприватизационен контрол на търговските дружества с държавно участие в капитала и на обособени части от имуществото на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала ще осигури постъпления от приватизация за 2013 г. в размер на над 140 млн. лв.

#Агенцията за приватизация #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници