Гърция: Спираме с икономиите

Гърция: Спираме с икономиите
Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас обаче призна, че трябва да бъдат съкратени 4000 държавни служители. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас увери, че Атина няма да предприема нови рестриктивни мерки, предаде гръцката агенция АНА-МПА, цитирана от БТА и „Дневник“.

„Няма да се вземат нови мерки, казва го и тройката в доклада си, стига да направим каквото трябва“, заяви Стурнарас след срещата.

Финансовият министър уточни обаче, че еврогрупата е предупредила Гърция, че трябва да има промени в държавния сектор. До края на годината се планира освобождаването на 4000 служители.

Заради предвижданата мярка държавните служители в Гърция ще прекратят работа в 12 часа до края на деня. Планиран е и протестен митинг на държавните служители в центъра на столицата.

Тази седмица Гърция и международните кредитори постигнаха споразумение за икономическите реформи в страната, което ще отвори пътя за отпускането на транш от 8.8 млрд. евро.

В съвместно изявление тройката международни кредитори от ЕК, ЕЦБ и МВФ обявиха, че гръцкото правителство се е ангажирано да приложи изцяло всички договорени фискални мерки за 2013-2014 г., които все още не са наложени.

Еврогрупата и МВФ вероятно ще подпишат оценката на инспекторите през май, което ще открие пътя за отпускането на заемите, се допълва в изявлението.

#Янис Стурнарас #Гърция #Атина #икономии #ЕК #ЕЦБ #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници