Разговорите по GSM поевтиняват от 1 юли

Разговорите по GSM поевтиняват от 1 юли
Това е втората стъпка в навлизането на тази регулация у нас, след като през юли 2012 г. цената за терминиране беше свалена наполовина от тогавашните 0,13 лв./мин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

От 1 юли тази година ще има ново понижаване на цените на едро за мобилни разговори между абонати на различни оператори.

Тогава ще влезе в сила подход за определяне на тарифите за терминиране на разговорите според разходите за предоставяне на съответната услуга, наложен от Комисията за регулиране съобщенията, съобщава „Стандарт“.

Цените на едро, които мобилните оператори плащат един на друг, когато абонат на една мрежа набере абонат от конкурентна мрежа, ще паднат наполовина от сегашните 0,046 лв./мин. до 0,023 лв./мин.

Това е втората стъпка в навлизането на тази регулация у нас, след като през юли 2012 г. цената за терминиране беше свалена наполовина от тогавашните 0,13 лв./мин.

Въпреки това намалението не значи, че цените за крайните потребители автоматично ще се понижат значително, новите тарифни планове на телекомите ще залагат на повече включени минути към конкурентни мрежи, тъй като подобна оферта вече няма да представлява сериозен разход за тях.

Всеки абонат на мобилните оператори ще плаща за разговорите си според абонаментния си план и след 1 юли, като се очаква телекомите да предлагат все по-добри тарифи и пакети с включени минути за разговори.

#мобилни разговори #цени #понижаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници