Три експлозии в Бостън, двама загинали, ранените са 64 души

Три експлозии в Бостън, двама загинали, ранените са 64 души
Имало е много пострадали, които са откарани в болница, съобщиха световните информационни агенции. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Три експлозии избухнаха в Бостън. Двама са загинали, ранените са поне 64 души, съобщиха световните агенции.

Две от бомбите избухнаха в района на финала на маратона, а една в библиотеката "Кенеди". Други две бомби са били обезвредени. Трети взрив е избухнал в Бостън. Това съобщи на пресконференция в Бостън полицейски комисар Ед Дейвис, предаде електронното издание "Советский спорт"цитирано от агенция "Фокус".

В 14,15 часа едновременно са избухнали два взрива. Имало е много пострадали, които са откарани в болница. Сигнализирали сме във ФБР да бъдат привлечени допълнителни ресурси.

Препоръчваме на гражданите да си стоят у дома. Организираме две горещи телефонни линии за роднини на пострадалите и за очевидци, е заявил комисар Ед Дейвис. В паниката много граждани са изоставили багажа си.

Всички тези вещи внимателно се проучват Полицията в Бостън издирва бягащ човек със спортна раница, разпознат на камерите за видеонаблюдение, предава "Бостън ком".

По-рано бе разпространено съобщение за друг заподозрян, който след нараняване от шрапнел от една от експлозиите е настанен в болница. Министърът на правосъдието на САЩ Ерик Холдър нареди всички ресурси на министерството да бъдат насочени към разследването на експлозиите в Бостън, предаде агенция Ройтерс. Разследването се води от ФБР и от Бюрото по тютюн, алкохол и огнестрелни оръжия.

#Бостън #взрив #САЩ #пострадали #маратон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници