ЕК: Българките са най-честите жертви на трафик на хора

ЕК: Българките са най-честите жертви на трафик на хора
В периода 2008–2010 година жертва на трафик са станали 23 632 души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България и Румъния са на първо място в Европейския съюз по трафик на хора, сред трафикантите на хора голям брой също са български граждани,  се  казва в специален доклад за трафика на хора, публикуван от Европейската комисия в понеделник.

В периода 2008-2010 година жертва на трафик са станали 23 632 души. Това обаче са само официално регистрираните жертви. Много от тях от принуда и страх не сигнализират на властите в съответните страни.

През 2008 година са потвърдени 250 подобни случая на трафик от България, а през 2010 година вече са 432. Почти всички жертви на трафик от нашата страна са жени.

Броят на  жертвите на трафик се увеличава с всяка изминала година, въпреки многобройните кампании за превенция. Според доклада между 2008 и 2010 година броят на тези хора е нараснал с 18%.

В същото време все по-малко трафиканти биват осъждани и попадат в затвора. Броят на осъдителните присъди е намалял с 13%. Повечето от престъпниците, които са успели да избягат от закона, продължават да се занимават с трафик.




#България #Румъния #Европейския съюз #Европейската комисия #българи #трафик #трафикант

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници