Енергийните дружества искат над 20% по-скъп ток

Енергийните дружества искат над 20% по-скъп ток
A A+ A++ A

Енергийните дружества по веригата производство-пренос - разпределение - доставка искат общо над 20 на сто увеличение на цената на тока от 1 юли, стана ясно на заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, предаде БГНЕС.

"Търсят се варианти електроенергията да не поскъпва или да има минимално увеличение, размерът на което не бе уточнен", заяви председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова.

Харитонова бе категорична, че комисията ще гледа под лупа всичките разходи, които са представили съответните енергийни дружества. Това, което я опасява, е въпросът за въглищните централи, тъй като мините поискала увеличение на цената на въглищата.

"Комисията не иска да увеличава цените в никакъв случай, но сигурно ще има някои разходи, които неминуемо трябва да признаем. Едни от тези разходи са небеизвестните цени на емисиите, въглеродните емисии. Не искам да казвам потискане на цени, защото това не е здравословно за никого. Потискане на цени сега означава следващия период Бог знае на какви цени", каза още Харитонова.

#енергийните дружества #ДКЕВР #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #Евгения Харитонова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници