Изгониха Ратко Младич от съда, той напусна с псувни

Изгониха Ратко Младич от съда, той напусна с псувни
Ратко Младич, 70-годишен, който се обвява за невинен, трябва да отговаря по обвинения в геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления по време на войната в Босна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич беше изгонен от съдебната зала на Трибунала в Хага, защото вдигна скандал, оспорвайки показанията на свидетел на клането в Сребреница през 1995 година, съобщи „Радио Телевизия Сърбия“.

Младич, който е съден за няколко престъпления, включително за геноцид по време на войната в Босна и Херцеговина 1992-1995 година, е започнал да крещи, докато свидетел е разказвал за клането в Сребреница.

Младич твърди, че свидетелят лъже. Той е напуснал с псувни съдебната зала.

Бившият лидер на босненските сърби е обвинил свидетеля, че е научил наизуст какво да каже за Сребреница, за да го злепостави.

Свидетелят, който продължи своите показания след изгонването на бившия командир на босненските сърби, разказа как босненските сръбски части са разстрелвали мюсюлманите. Той твърди, че е оцелял, като се е престорил на умрял.

Ратко Младич, 70-годишен, който се обвява за невинен, трябва да отговаря по обвинения в геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления по време на войната в Босна.

Сред престъпленията, за които е обвинен, е избиването на близо 8000 мюслюмански мъже и момчета от босненските сърбски сили в Сребреница през юли 1995 г.

Младич рискува да получи доживотна присъда затвор. Той отрича обвиненията и казва, че е действал, за да защити сърбите в Босна.

#Ратко Младич #трибунала в Хага #Сребреница #босненски сърби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници