Цветанов в Брюксел: Предполагаме, че зад терористичния акт в Бургас е военното крило на „Хизбула“

Цветанов в Брюксел: Предполагаме, че зад терористичния акт в Бургас е военното крило на „Хизбула“
Предположението е на база задълбочен анализ, заяви от Брюксел Цветан Цветанов. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Можем да направим обосновано предположение, че зад терористичния акт в Бургас стои военното крило на „Хизбула“.

Мога да потвърдя позицията, изразена от българското правителство, след Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на дискусия на конференция, посветена на България, в Баварското представителство в Брюксел, предаде агенция „Фокус“.

Извършват се процесуално-следствени действия с доказателства, които се прилагат по делото. Лицата, които са съпричастни, са излезли от Ливан и са влезли в ЕС, едната линия е – Варшава – Чехословакия – Румъния – България, другата линия е Румъния – България. В страната са влезли с истинската си самоличност, на територията на страната са пребивавали с фалшива самоличност. Това е категорично доказано.

Предположението е на база задълбочен анализ, както с Европол, така и с държави, които активно участват с това разследване. Да припомня случая в Кипър, който е идентичен с подхода и начина за наблюдение на израелски граждани на територията на Кипър. Там това вече е доказано и лицето е осъдено на първа инстанция, посочи Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници