HTC One от GLOBUL след 7 май

HTC One от GLOBUL след 7 май
A A+ A++ A

HTC One е може би най-важният смартфон в историята на HTC, но въпреки старанието (или пък заради него) на компанията да го пусне навреме на пазара премиерата му беше забавена заради трудности при снабдяването с компоненти. Вместо да се появи в магазините в средата на март, телефонът започна да се продава в две европейски страни в последните дни на месеца, а компанията обеща да го пусне в останалата част на континента до края на април.

Това определено зарадва българските потребители, които с нетърпение очакват да се сдобият с най-добрия смартфон на компанията и едно от най-добрите актуални предложения с Android в момента. По всичко личи, че ще трябва да се запасят с още търпение, тъй като се появи нова информация, че в България телефонът ще дойде в началото на месец май.

Това става ясно от отговора, който е получил потребител на Mobile Bulgaria от GLOBUL - операторът пише, че последната потвърдена от HTC дата за първите доставки е 7 май, а в магазините ще е дни след това. Засега не знаем дали това се отнася и за другите оператори, които ще предлагат One в страната, но е много вероятно да е така, освен ако някой няма споразумение за определен период на ексклузивност. Разбира се, не е изключено датата да се промени и устройството да се появи още през този месец.

Това означава, че предимството, което трябваше да има смартфона по отношение на началото на продажбите на пазара спрямо Samsung Galaxy S 4, вече липсва и двата модела ще се изправят в директен сблъсък. Все пак добра новина за HTC се оказа фактът, че в Европа флагманът на корейците ще се продава със същия процесор като този на One, макар и на по-висока тактова честота, което елиминира едно от потенциалните му маркетингови оръжия срещу One.

http://www.mobilebulgaria.com/forum/424086/6/0/0/re-htc-one

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници