Северна Корея е готова да изстреля балистични ракети

Северна Корея е готова да изстреля балистични ракети
Предполага се, че ракетите имат обхват от 3-4 хил. км и могат да достигнат цели на територията на Япония, както и амерканския тихоокеански остров Гуам. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Северна Корея е в готовност да изстреля няколко балистични ракети едновременно, разположени на крайбрежието с Японско море, предава ИТАР-ТАСС по информация на японски източници, цитира бТВ.

Ракетите са с обхват от 300 км до над 3000 км.

Космическото разузнаване е регистрирало две мобилни установки с нови ракети „Мусудан“ със среден обхват в източната част на страната.

Предполага се, че ракетите имат обхват от 3–4 хил. км и могат да достигнат цели на територията на Япония, както и амерканския тихоокеански остров Гуам.

В същото време в североизточната част на Северна Корея е било забелязано още едно ракетно подразделение в бойна готовност.

Според анализ на изображения от космоса там има ракети „Скад“ с обхват от 300 км до 500 км или „Нодон“ с обхват около 1300 км.

Един от важните гранични пунктове между Китай и Северна Корея – Дандонг, е бил затворен за туристически групи, заяви митнически служител от града, като границата е останала отворена за товари и бизнес пътувания.

#Северна Корея #ракети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници