Северна Корея готви четвърти ядрен опит

Северна Корея готви четвърти ядрен опит
Редица европейски държави обявиха, че вече са получили писма, препоръчващи им да изтеглят служителите си от севернокорейската столица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Северна Корея може би подготвя четвърти ядрен опит, предупреди южнокорейският министър на обединението Рю Кихл-чжъ, цитиран от Би Би Си.

Министърът твърди, че има сигнали за повишена активност на основната ядрена тестова площадка.

Говорителят на южнокорейското военно министерство Ким Мин-сьок заяви, че е възможно Пхенян да изстреля балистична ракета и да проведе ядрен тест по едно и също време.

Миналата седмица властите в Северна Корея предупредиха, че от 10 април няма да могат да гарантират безопасността на чуждите посолства в Пхенян и призоваха Русия, Великобритания и редица други страни да евакуират дипломатическия си персонал.

Редица европейски държави обявиха, че вече са получили писма, препоръчващи им да изтеглят служителите си от севернокорейската столица.

Междувременно от японското министерство на отбраната заявиха, че на въоръжените сили е издадена заповед да свалят всяка севернокорейска ракета, насочила се към тяхната територия.

САЩ обявиха, че са отменили насрочения тест на междуконтиненталната си балистична ракета Minuteman 3, за да не бъде разбран погрешно от страна на Пхенян.

#Пхенян #САЩ #Япония #посолства #ядрен опит #Русия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници