Евтим Костадинов: Досието на Станишев е манипулация

Евтим Костадинов: Досието на Станишев е манипулация
Досието срещу Сергей Станишев е манипулация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, пише Фокус.

„В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, как се анализира информацията и кой има право да я поднесе в обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло", заяви Костадинов.

Конкретно в случая с публикациите за досие на Станишев, което той вчера окачестви като "фалшификат", Костадинов заяви: „Тук става дума за една манипулация".

Председателят на Комисията по досиетата каза още, че е направена проверка и след като медиите са публикували материалите за досие на Станишев.

"Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде в регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация", заяви Костадинов.

#БСП #Сергей Станишев #Евтим Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници